Beteja e Vasjarit

Beteja të Ballit Kombëtar Comments Off
Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 1 Qershor
All Day

Location
Vasjar

Categories


Beteja e Vasjarit (Qershor 1943) Çetat nacionaliste vendase sulmuan një skuadër xhenioje italiane që po përpiqej të riparonte linjën e telefonit. Pas një beteje prej tetë orësh, italianët u mundën dhe humbën 65 të burgosur, 12 të vrarë, 8 mitraloza, 2 mortaja, 11 mushka të ngarkuara me municione dhe ushqim.

Author

Back to Top