Dita e gjenocidit ndaj popullsisë çame

Comments Off
Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 27 Qershor - 27 Qershor
All Day

Categories No Categories


27 qershori 1944 është dita që shënon fillimin e gjenocidit ndaj popullsisë çame në Paramithi nga trupat e gjeneralit grek Zervas. Në muajt në vazhdim 2770 çam u masakruan mizorisht, qindra fshatra u dogjën dhe u grabitën, si dhe 30 mijë shqiptarë u larguan. Qindra të tjerë vdiqën nga uria.

Author

Back to Top