Beteja e Ruzhdijes

Beteja të Ballit Kombëtar Comments Off
Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 11 Mars - 14 Mars
All Day

Location
Ruzhdije

Categories


Beteja e Ruzhdijes (11-13 mars 1943) 300 forca nacionaliste të Mallakastrës, vendosën të mbrojnë shtëpitë e tyre nga një operacion armik që po kërcënonte jetët e tyre; forcat armike përbëheshin nga një regjiment “M” me artileri, mjete të blinduara dhe aeroplanë. Mbrojtësit u ngulën në pozicione të forta dhe i zmbrapsën sulmet e përsëritura armike, deri sa e detyruan të tërhiqet duke lënë pas më se 250 të vrarë (siç u konfirmua nga vetë italianët më vonë). Ne humbëm Jashar Cakranin, komandant i një njësiti gueril.

Author

Back to Top