Beteja e Kiçokut dhe e Rrapit të Kuqarit

Beteja të Ballit Kombëtar Comments Off
Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 1 Korrik - 4 Korrik
All Day

Location
Rrapi Kuqarit

Categories


Beteja e Kiçokut dhe e Rrapit të Kuqarit (1-3 korrik 1943) Për të mos i lejuar kolonat armike të vinin nga Gjirokastra dhe Berati për të ndihmuar garnizonin e Përmetit që ishte rrethuar nga partizanët, çetat nacionaliste, nën komandën e majorit Karafil Xheporës dhe Veli Qamil Zheushës i bënë pritë kësaj kolone në afersi të Kiçokut dhe Rrapit të Kuqarit dhe në betejën që vijoi, kolonat armike pësuan dëme të rënda, me 100 të vrarë e të plagosur, 8 kamionë të djegur, 2 tanke të shkatërruar, 8 mitraloza, dhe 150 pushkë dhe shumë municione të kapura.

Author

Back to Top