Beteja e Luarit

Beteja të Ballit Kombëtar Comments Off
Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 20 Maj
All Day

Location
Luar

Categories


Beteja e Luarit. 400 forca nacionaliste nën komandën e Kadri Cakranit shfarosin bandën e Isa Toskës dhe një kompani italiane të përforcuar me artileri të rëndë. Kapet një sasi e madhe plaçke lufte. Ne humbëm Selfo Hekalin, komandant i një njësiti gueril (20 maj 1943). II. Forcat italiane rivendosen në Luari dhe zënë pozicione mbrojtëse. Forcat nacionaliste vendëse i rrethojnë dhe i shfarosin këto forca duke zënë një sasi të madhe plaçke lufte (5 gusht 1943).

Author

Back to Top