Beteja e Kamias

Beteja të Ballit Kombëtar Comments Off
Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 21 Gusht - 24 Gusht
All Day

Location
Mokër

Categories


Beteja e Kamias (Mokër, 21-24 gusht 1943) Për ta ndëshkuar popullatën për shkak të sulmit të bërë nga çetat nacionaliste në rrugën Pogradec-Qafe Thanë, komandanti i divizionit italian në Korçë ndërmori një reprezalje kundër Mokrës, duke përdorur këmbësorinë, artileri dhe aeroplanë. Forcat nacionaliste të vendosura në Kamia hynë në luftime me armikun dhe pas dy ditë luftimesh e detyrojnë atë të tërhiqen përsëri në Korçë.

 

Author

Back to Top