Beteja e Gjinoqarit

Beteja të Ballit Kombëtar Comments Off
Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 18 Qershor
All Day

Location
Gjinoqar

Categories


Beteja e Giinoqarit (18 qershor 1943) Forcat italiane të përbëra nga një regjiment përpiqen të bëjnë një operacion të ri në zonën e Mallakastrës. çetat nacionaliste vendëse nxitojnë për atje për t’u përballur me armikun. Detashmenti i Vlorës, nën komandën e Hysni Lepenicës, u nis për t’i ardhur në ndihmë forcave nacionaliste vendëse. Italianët në fillim pushtojnë dhe djegin tre fshatra dhe avancojnë deri në Gjinoqar, ku hasin një rezistencë të fortë dhe u zmbrapsën të çorientuar, duke pësuar dëme të rënda.

Author

Back to Top