Beteja e Beratit

Beteja të Ballit Kombëtar Comments Off
Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 10 Gusht
All Day

Location
Berat

Categories


Beteja e Beratit (10 gusht 1943) Rreth 1000 forca nacionaliste nën komandën e prof. Abaz Ermenjit bëjnë një sulm kundër qytetit të Beratit dhe e detyrojnë armikun të tërhiqet brenda mureve të kalasë, por pastaj u detyruan ta braktisin rrethimin për shkak të mungesës së artilerisë së rëndë.

 

Author

Back to Top